Siljan Optik

Glasögon

Att välj glasögon är inte alltid lätt. Ofta ser man inte riktigt hur det ser ut förrän man fått sina glasögon inslipade. Vi guidar dig genom ditt val så gott vi kan. Utifrån din egen stil och dagens mode hjälper vi dig att hitta den rätta glasögonbågen för dig. Ibland kan det i alla fall vara svårt att bestämma sig och då får man låna med några olika exemplar för att få lite extra smakråd av vänner eller bekanta.

Arbets- & terminalglasögon

Synen har stor betydelse för trivsel och effektivitet i arbetet. Felaktiga glasögon och förhållanden kan ge onödiga problem som trötthet, huvudvärk, ont i ögonen, nacken eller muskelvärk etc.

Rätt typ av arbetsglas gör skillnad på jobbet. Stelhet och trötthet minskar. Dina arbetsdagar blir både mer vilsamma och produktiva.

Glasögon för barn

Vi har ett bra sortiment av barnglasögon. Idag finns det även ett glasögonbidrag för barn mellan 8-19år. Bidraget är 800:- och det kan man använda vid köp av glasögon eller linser, en gång per år kan man använda bidraget om styrkeförändring skett. Det måste gå 12 månader mellan varje bidragstillfälle. Bidraget omfattar inte synundersökningen.

Glas

Vi arbetar mest med glas från Hoya som är en av dom största leverantörerna inom glastillverkning. Detta för att vi vill arbeta med riktiga kvalitetsprodukter. Det finns en en hel del olika glas att välja mellan. När vi gör synundersökningen kan vi rekommendera ett glas som passar dina behov. Vi har allt från enklare produkter till dom allra senaste. Den senare tekniken att tillverka progressiva glasögon gör det enklare att använda dem.

Verkstad

Vi slipar det mest av våra glasögon själva. Detta gör att vi kan hålla snabb leverans av dina glasögon. Vi kan även slipa in nya glas i egen båge inom 4 timmar. Vi utför även enklare reparationer.

Torra ögon

Torra ögon är idag ett vanligt problem. De vanligaste symptomen är trötthetskänsla i ögonen, irritation eller ökad tårproduktion och detta kan bero på nedsatt tårproduktion, läkemedelsbiverkan eller på yttre faktorer, såsom dammiga miljöer, bildskärmsarbete eller luftkonditionering. Det finns en mängd hjälpmedel mot torra ögon men det är viktigt att ha rätt sort för bästa effekt. Vi har många bra produkter som kan hjälpa vid dessa besvär.

Delbetalning

Det ska vara lätt att handla glasögon och linser. Hos oss kan du dela upp betalningen av dina glasögon och kontaktlinser. Det enda som krävs är en sedvanlig kreditprövning, svaret får du medan du väntar. Fördelen är en kostnadsfri delbetalning under 6 månader, därefter tillkommer en månadsavgift, och nästa gång du handlar hos oss kan du handla med delbetalning direkt utan att behöva pröva om krediten. Vi samarbetar med Resurs Bank.